Foreldresamarbeid

Foreldre arbeid i SteinerskolenSteinerskolene har sterk tradisjon for foreldresamarbeid. Alle steinerskoler er startet etter initiativ fra foreldre, og før skolene fikk statsstøtte, måtte foreldrene sørge for alle utgifter skolen hadde.

DUGNAD, Norges nasjonalord!

Nå er det dugnadstid i hele landet og på steinerskolen er dugnaden en viktig del av foreldresamarbeidet ved skolen.

De fleste skolene har en dugnadskoordinator, mens hver klasse har en dugnadsansvarlig.

Å være dugnadsansvarlig innebærer å finne hvilke ressurser som finnes i foreldregruppa og se til at alle har noe de kan bidra med.

Det er viktig å respekter at ikke alle liker å male, skauve, grave,rake og vaske.Det kan være at noen heller vil ta med gardiner å vaske dem, kanskje noen heller vil bake kake og ta med kaffe til dugnadsarbeiderne, noen vil kanskje være med i en matgruppe og koke suppe.

Poenget er at alle skal være med- og at barna ser at foreldrene møtes, har det hyggelige og at alle bidrar til å gjøre det hyggelig der barna oppholder seg hver dag.

Husk at det om noen stillet opp på dugnad, ikke betyr det samme som at du slipper!

5 gode dugnadstips

  • Informer i god tid om dugnaden og bruk gjerne en fast helg, feks. alltid første helg etter påske.
  • Ha en ressursperm for foreldrene, der de kan melde seg på arbeidsoppgaver og før opp hva de stilte opp på.Eks. på ressursperm
  • Ha en matgruppe, å få noe varmt i magen er alltid hyggelig og samlende. En god dugnadssuppe (gang bare opp oppskriften til antall pers.)
  • Se til at noen har med kake og kaffe.
  • Avtal med foreldrene at barna er med!

[wpdm_package id=2]russian english translator onlineнизкие батареи отопления